top of page

Gen Z -sukupolven vaikuttajamarkkinointi: aitoutta, samaistuttavuutta ja videoita

Miten tavoittaa valveutunut sukupolvi Z, joka ei enää jämähdäkään suosikkituotteisiinsa ja jonka ykkössome ei olekaan enää Instagram? Sitä pohtivat parhaillaan kuumeisesti markkinoinnin ammattilaiset. Content Cornerin asiakkuusjohtaja Monica Rannikko tietää, millaiset sisällöt puhuttelevat parikymppisiä Gen Z -sukupolveen kuuluvia parhaiten.

Muotokuva Content Cornerin asiakkuusjohtajasta, Monica Rannikosta.
Monica Rannikko, Asiakkuusjohtaja

Lähivuosien suurin muutos markkinoinnin maailmassa on ollut vaikuttajamarkkinoinnin räjähdysmäinen kasvu.

"Vaikuttajamarkkinointia budjetoidaan vuosi vuodelta lisää, sillä se on tunnetusti tehokas tapa tavoittaa tietty kohderyhmä", sanoo Content Cornerin asiakkuusjohtaja Monica Rannikko.

Ammattilaisen on oltava alati perillä siitä, kuinka ja mistä tavoittaa nuoret sosiaalisen median käyttäjät, jotka ovat somessa kasvava enemmistö. Siinä missä suuret ikäluokat eli niin sanotut boomerit viettävät aikaansa Facebookissa sekä television ja radion ääressä, kolmekymppiset milleniaalit selaavat Instagramia ja parikymppisten Gen Z -sukupolvi vaikuttuu TikTokissa.


Nainen puhuu lankapuhelimeen ja puhaltaa purukumipalloa.
"Gen Z -sukupolvelle ei perinteinen media uppoa. Uusi sukupolvi ei katso televisiota tai kuuntele radiota ja kaikki suuret mainos- ja mediatoimistojen tuottamat mainokset ohitetaan, jos se vain on mahdollista".

Mainostajan näkökulmasta eri ikäluokilla on kuitenkin muitakin eroja kuin suosikit sosiaalisen median kanavista.

"Ympärillä muuttuva yhteiskunta vahvistaa nuorten halukkuutta olla tietoisempia politiikasta, ympäristöstä ja sosiaalisesta oikeudenmukaisuudesta. Nuoret uskaltavat tehdä asioita eri tavalla kuin aiemmat sukupolvet", Rannikko sanoo.
Nainen makaa sohvalla jalat nostettuna selkänojalle. Tietokone on sohvalla.

Vaikuttajan näköistä sisältöä

Monica Rannikon mukaan somen käyttäjät kärsivät mainosähkystä koronavuosien aikana, ja siksi juuri nyt arvostetaan laadukkaasti toteutettuja Instagram-kampanjoita. Myös brand matchin, eli brändille täydellisesti sopivan vaikuttajan löytäminen on tulevaisuudessa entistäkin tärkeämpää. Rannikko uskoo, että tulevaisuuden vaikuttajamarkkinoinnissa nähdään yhä enemmän brändimielikuvaa vahvistavia kampanjoita.

Sosiaalisista medioista TikTok kasvaa koko ajan, ja siellä mainostamiseen satsataan jatkuvasti enemmän.

"TikTok alustana on rento eivätkä taktiset viestit toimi siellä niin hyvin. Mainoksella on paremmat mahdollisuudet menestyä orgaanisen sisällön keskellä, kun vaikuttajille annetaan mahdollisuus tehdä omannäköistä sisältöä", Rannikko korostaa.

Hän kehottaa yrityksiä ostamaan vaikuttajilta mainosoikeudet, jotta mainos nousee TikTokin etusivulle muun sisällön rinnalle eikä sitä ohiteta niin helposti.

"Mainoksessa esiintyvää tuttua vaikuttajaa jäädään katsomaan".

Rannikko tietää Z-sukupolven rakastavan ilmiöitä ja niissä mukana olemista. Suuren yleisön tavoittavat kampanjat ovat toimivimpia, sillä niistä alkaa pöhinä. Nuoret puhuvat keskenään hypetetyistä tuotteista ja levittävät sanaa TikTokissa. Nuoret eivät enää jämähdä suosikkituotteisiin suurten ikäluokkien tapaan, vaan haluavat kokeilla aina vain uutta.

Video on muutenkin tulevaisuuden sosiaalisen median tärkein muoto, uskoo Rannikko.

"Halutaan yhä enemmän henkilökohtaisia, samaistuttavia tarinoita. Myös tarkan aihealueen niche-vaikuttajat yleistyvät tulevaisuudessa", hän ennustaa.
"Uskon myös, että Twitch nousee suuremmaksi alustaksi tulevina vuosina. Siellä yritykset tavoittaisivat paremmin myös miehet, joita on melkein 80 prosenttia kaikista käyttäjistä".
Lankapuhelin on oranssissa laukussa.

Näin tavoitat Gen Z -sukupolven

1. Ole siellä missä Gen Z -sukupolvi on - eli TikTokissa. Ole valppaana ja tutki myös uusia alustoja, kuten Twitch.

2. Älä luo turhan tarkkoja raameja vaikuttajamarkkinoinnille, anna vapaat kädet. Gen Z -vaikuttajat tietävät, millainen lähestymistapa vetoaa omiin seuraajiin.

3. Harkitse mainosoikeuksien ostamista vaikuttajalta. Näin sisällöt saavat laajemmin näkyvyyttä, pienemmälläkin budjetilla.

4. Satsaa sopivan brand matchin löytämiseen. Vaikuttajamarkkinointitoimiston ammattilaiset tuntevat vaikuttajat parhaiten.

5. Mieti, kuinka mainostettavan tuotteen tai palvelun ympärille onnistuisi kehittää todellinen ilmiö.Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page